facebook twitter pinterest

  • supermarket1
  • supermarket2
  • Test text supermarket, this is a sample text lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsumlorem ipsum
  • Test text supermarket, this is a sample text lorem ipsum lorem ipsum lorem ipsumlorem ipsum

Deprecated: Non-static method JApplicationSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/sup3rmar/public_html/templates/gk_publisher/lib/framework/helper.layout.php on line 115

Deprecated: Non-static method JApplicationCms::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/sup3rmar/public_html/libraries/cms/application/site.php on line 272

ΟΣΟΜΠΟΥΚΟ με ρυζότο

ΣΥΝΤΑΓΗ SITEΤι χρειαζόμαστε:

ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ:                                  

  • 1,2 κιλά Osso Bucho
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 passata ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Ζωμός βοδινού
  • Λίγο αλεύρι
  • Λίγο θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνη
  • Αλάτι - Πιπέρι - Ελαιόλαδο
  • Ξύσμα πορτοκαλιού & λεμονιού
  • ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΟΤΟ:
  • 200γρ ρύζι αρμπόριο
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Μισό κρεμμύδι
  • Ζωμός βοδινού
  • 2 φέτες μπέϊκον
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί mascarpone
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι - Πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

  1. Ζητάτε από τον κρεοπώλη 4 κομμάτια Osso Bucho μαζί με το κόκαλο και το μεδούλι. Αλατοπιπερώνετε το κρέας σας και στη συνέχεια το αλευρώνετε. Σε μία κατσαρόλα με φαρδύ πάτο ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και αφήνετε το κρέας σας να πάρει χρώμα και στις 2 μεριές. 
  2. Προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο, το θυμάρι, τη δάφνη. Σβήνετε με το κρασί σας και στη συνέχεια προσθέτετε την ντομάτα σας το ζωμό μέχρι να καλυφθεί το κρέας. Μαγειρεύετε σε σιγανή φωτιά για μιαμισή ώρα περίπου. 
  3. Ψιλοκόβετε το μισό κρεμμύδι σας και το μπέϊκον σε λεπτές φέτες και τσιγαρίζετε με λίγο ελαιόλαδο. Σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σοτάρετε το κρεμμύδι και το μπέϊκον. Προσθέτετε το ρύζι σας και ανακατεύετε.
  4. Σβήνετε με λευκό κρασί και στη συνέχεια το αφήνετε να απορροφήσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε λίγο λίγο το ζωμό μέχρι να ψηθεί το ρύζι σας. Προς το τέλος προσθέτετε το βούτυρο και το τυρί και ανακατεύετε καλά μέχρι να χυλώσει.
  5. Σε ένα πιάτο σερβίρετε το κρέας και περιχύνετε μπόλικη σάλτσα καθώς και το ξύσμα από το πορτοκάλι και το λεμόνι. Δίπλα ακριβώς τοποθετείτε το ρυζότο σας.

 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

 

Παλαιότερες αναρτήσεις...

  1. Αγκινάρες κοκκινιστές στην κατσαρόλα